tisdag 24 december 2013

Livstids julkalender: Julen och tiden

Julen och tiden har mycket ihop. Upplevelsen av tidsbrist innan (med undantag för julproffs som Maria J), de där utdragna dagarna i väntan på julklappsöppning, eller timmarna vid matbordet med dem man kanske inte träffar dagligdags, eller träffar ofta, men då med tajt tidsschema.

Sen har vi julen som djupborrare i vår historia. Traditioner – som Sara ofta har haft svårt att förstå finessen med – knyter ihop generationerna. Så sa Fredrik Lindström i något sammanhang (kan det ha varit i Historieätarna?) och plötsligt kändes alltihop så mycket mer begripligt och meningsfullt. Så länge man tar med i beräkningen att den ständiga förändringen och förvanskningen av traditionerna hör till den med.

Åt tiden har Livstid nu ägnat sitt andra och senaste avsnitt av podradioprogrammet Studio Livstid. Du kan lyssna på det i spelaren här nedan. Eller titta in på vår Studio Livstid-sida, om du exempelvis vill hitta tidigare avsnitt eller få lite podtekniska tips.

 Nu säger Livstid God Jul och Gott Nytt År. Vi önskar er alla ett 2014 som är rikt på riktigt – fyll i själv vad det betyder för dig!
1 kommentar:

KaosJenny sa...

God Jul och Kram på er