fredag 18 februari 2011

Förnyat vänlighetsuppdrag

I Livstids-bloggens barndom skrev jag om vänlighet och gav mig själv i uppdrag att investera lite mer i mitt vänlighetskonto. När jag rannsakar mig själv inser jag att det väl har gått sådär. Nog har jag blivit bättre på medveten närvaro under åren, men när det gäller medveten vänlighet har det nog tyvärr inte hänt så hemskt mycket. Dags att ge mig själv ett förnyat uppdrag, för - som sagt - det kostar lite och räntan kan bli hög. Som med så mycket annat vi stöter och blöter på bloggen kan man hoppas på ringar på vattnet som resultat av små små medvetna smörgåskastningar.

Såhär ser uppdraget ut: Den närmaste veckan ska jag minst tre gånger om dagen åstadkomma en liten extra vänlighet - utöver de vanliga familjekramarna. Inga märkvärdigheter, le mot främmande människor, ge beröm eller en hjälpande hand kan räcka långt. Idag har jag...
  • ... hälsat på min mamma på äldreboendet och bjudit på fika, samtal och solskenspromenad
  • ... berättat för nya body combat-instruktören (i stället för att bara tänka det) hur himla bra hon är
  • ... skickat SMS-kärlek till äldsta dottern
Kanske kan jag på det här viset jobba in ett beteende som kommer lite mer av sig självt. Och när jag tänker på att jag faktiskt kan ha gjort några människor glada idag klättrar jag återigen på välbefinnandebarometern, helt i enlighet med lyckoforskningens konstateranden om att vi mår bra av givande och vänlighet.

1 kommentar:

KaosJenny sa...

Vänlighet och ringar på vattnet... Mysigt :-) KRam