onsdag 9 januari 2013

I takt med tiden 1: Känslan och hemmet

I takt med tiden känner man sig ingalunda alltid, även om man är en Livstidsbloggare. Det vet både gudarna och ni bloggvänner rätt väl vid det här laget. Men just början av januari kan vara lite annorlunda än övriga året. Jag är utvilad, har haft ledigt och hunnit rodda lite hemma. Året känns nytt och osolkat, skolstartskänslan avslöjar sig när det känns roligt att skriva in nästan vad som helst i almanackan. Ordning och frid tror jag på – några veckor till om det vill sig väl.

Tänkte hålla uppe modet genom en liten serie med exempel på sånt som ger mig känslan av att vara i takt med tiden. Dagens exempel får vara de jag nyss har nämnt: för det första den offensiva och optimistiska inställningen till att boka in saker i almanackan. Att tänka ”Äntligen nåt att bita i!” istället för det vanliga ”Jaha, hur ska nu detta gå ihop?”.

Och så hemmafixandet. Häromdagen köpte vi fem nya golv- och taklampor till vårt hem, som alla har varit påtänkta i minst två år. Så plötsligt händer det. Stjärnorna står rätt, blodsockret är välpumpat efter bjudbrunch hos vänner, lampaffären har lagom mycket att välja på. På väg hem konstaterar Mannen att det är tur att vi snart börjar jobba igen. Såhär kan vi inte hålla på och spendera dagligdags. Men att ta sig tid att boa lite ger ändå en känsla av koll på läget. En känsla av att vara i takt med tiden.

Inga kommentarer: