onsdag 30 november 2011

Till en skärm nära dig...

...kommer också i år Livstids julkalender: ett blogginlägg om dagen, som kontrast till vår annars ganska oförutsägbara skrivarfrekvens. Sådär en 150 inlägg om året brukar vi landa på, men när på året de dyker upp och om de kommer i flock eller regelbundet droppande som från en otät kran, det kan man aldrig så noga veta.

Det senaste året har vi bloggat lite glesare än vanligt, samtidigt som Livstid har tagit större plats i våra liv än någonsin: vi har gjort bok av bloggen, ett bokmärke för antecknande (bokcirkel-)läsare och nu senast vår ögonsten Älskade lista! – boken med vackra bilder, finaste pappret, några av våra texter men framför allt en räcka listrubriker med liv- och luststema att fylla i eller bara inspireras av. Den perfekta presenten/julklappen insåg vi när vi öppnade var sitt provex och själva blev lätt betagna. Som vanligt: vi börjar med att göra något som vi tycker att andra behöver, sen inser vi att vi själva är vår främsta målgrupp. Böcker och bokmärken kan förstås beställas av oss.

Livstid har också vänt tillbaka till källan: det goda, givande mötet och samtalet – IRL. Ni som har hängt med ett tag vet att allt började med en lite annorlunda 40-årsfest, bloggen kom till som en fortsättning på de samtal om livet och tiden som satte igång där. I höst har vi fått leda ett par inspirations- och samtalskvällar, i både jobb- och fritidsmiljö. Att man kan få ut så mycket av att bara samlas och berätta för varandra vad vi tänker!

Men, som sagt, nu är det snart december och skrivandet står högst på agendan. Äntligen är det dags att krypa in i skrivarbubblan en stund var och varannan dag, med julkalendern som alibi. Till våra män och barn säger vi kanske att vi måste för att vi har lovat våra bloggläsarvänner det, men vi vet ju alla vilka som längtar mest efter de där inläggen…

Vi hoppas förstås att du ska ta dig några minuter varje dag ända fram till julafton för att stanna upp och fundera en liten stund tillsammans med oss. Det kommer liksom förra gången att vankas såväl eftertanke som förundran från flickorna i Småland som emellanåt försöker lyfta blicken och samtidigt stå med fötterna stadigt på sina respektive vedbackar. Vi ses - lite oftare än vanligt!

Inga kommentarer: