fredag 11 mars 2011

Finn din gräns!

Radioprogrammen på temat Mellan njutning och övergrepp väcker fler tankar än vad som rymdes i förra inlägget, så det får bli ett till:
Det finns så många berättelser om människor som inte har kunnat försvara sina gränser i samband med sex, så få om dem som kan det helt naturligt. I en del fall har motparten haft ont uppsåt, men så mycket oftare har gränserna inte kunnat försvaras av den enkla anledningen att invånaren själv inte vetat var de finns. Andra vet inte ens att gränserna finns, att det skulle kunna vara möjligt att definiera dem och agera efter dem.

Been there, done that – jag också, som så många andra. Så tacksam att det var en begränsad del av mitt liv, att jag kom ur det med huvudet upp och fötterna ner, kunde göra något konstruktivt av erfarenheten istället för att bli självdestruktiv, åtminstone efter ett tag.

Man blir ju rent olycklig när man tänker efter. Snälla söta tjejer och killar, kvinnor och män, tanter och gubbar – ta hand om er, känn ert fulla värde, röj fram era gränser eller bygg nya, innanför eller utanför ditt nuvarande territorium, respektera dem och kräv detsamma av andra. Så lovar jag att fortsätta göra detsamma för egen del. Det är allas rätt!

1 kommentar:

Mammatilltre sa...

Kram Sara. Sorgligt svårt med gränser för sin kropp...men oj, så viktigt!