lördag 14 augusti 2010

En helt ny drog

Den vanligtvis ganska oförargliga utvilad-efter-sommaren-energin brukar visa sig som präktig skolstart-feeling. Främsta symptomet är en odelat positiv upplevelse av att göra nya anteckningar i almanackan (det går över senast i september). Nu har jag upplevt något helt nytt: att den energipeaken sammanfaller med en sen extra semestervecka. En blandning av kraftfulla substanser: Don’t try this at home, folks!

Plötsligt tror jag (eller vet kanske?) att allt är möjligt: tidigare oförenliga önskningar i familjen strålar samman i en genomförbar lösning, en viss liten låda gläntar på locket, personliga utvecklingsmöjligheter landar framför mig som stekta sparvar, och jobberiet blir nog bra det med. Den där inre kompassen som jag brukar anklaga för att gömma sig i buskagen pekar nu så bestämt att det borde synas som en utbuktning på kroppen.

O ja, en annan dag – kanske redan på måndag – kommer bleka eftertanken och hälsar på. Det här är som när astrologens alla planeter och stjärnor står i rätt väderstreck för ett ögonblick, eller när den gamla V4:an frihjular i nerförsbacken med vinden i ryggen och solen högt på himlen. Soundtrack: vad som helst med Goran Bregovic. Vi fryser läget här en stund, okej?

Inga kommentarer: