torsdag 19 december 2013

Livstids julkalender: Bokslut i ny form

Trots att jag väl egentligen borde krypa till kojs nu, efter en rad nätter med på tok för lite sömn, kan jag bara inte låta bli... Det har legat där i snart en vecka nu och lockat på mig, och jag måste få tjuvstarta i kväll, bara lite, lite. Ett enkelt pdf-häfte, nedladdat alldeles gratis från nätet, där jag ska få ta mig an ett antal inspirerande rubriker - först om året som har gått, sedan om året som komma skall.

Vi pratade om just detta med bokslut och framåtblickar i samband med årsskifte vid senaste Livstidscirkeln. Alla är inte trakterade av att tänka så mycket i de banorna, men jag blir väldigt inspirerad, i synnerhet när jag (som jag tidigare bloggat om), låter prestationsångesten stiga åt sidan när jag byter ut hårda nyårslöften mot stillsam reflektion och önskelistor om vad det nya ska bära med sig.

Bara inledningen på häftet gör mig lite sådär lyckoprillig:

- Find some space...
- Pour your beverage of choice...
- Put on some relaxing music, or bask in silence...
- Gather a selection of your favourite pens...
- Let go of all expectations...
osv

Nu sjunker jag ner i soffan, sätter jag på min avslappningslista på Spotify, inledd med Ek Ong Kaar (Destiny) av Snatam Kaur, tänder ett par ljus, slår upp en kopp yogi-te och dyker ner. Sorry, goda långa nattsömnen, du får stå på vänt ett tag till...

Inga kommentarer: