måndag 24 december 2012

Livstids julkalender: Året som gick och det som kommer

Jaha, vänner, så var det jul igen. Och ett nyår väntar med allt vad det innebär av bokslut och nya förhoppningar. Häromdagen hade vi Livstidare en eftermiddag tillsammans och funderade på vad vi vill hitta på under året som kommer.

Fast först summerade vi det (nästan) gångna året. Marias stora steg att starta eget, Saras kursändring från chef till kommunikatör, och kanske det tydligaste tecknet för 2012: cirkeln! Vår bokcirkel som nu är mer än etablerad, Livstidscirkeln som vi startade i början av året, och så kronjuvelen Circle Way Camp, sommarlägret med det öppna, varma samtalet i centrum. Därutöver alla samtalen i våra familjer, med våra kloka män, i mininätverket Tanketrampolin med mera!

Det kan vara svårt att klämma in så mycket mer av cirkel och samtal 2013, men det lär inte heller bli mindre. Om du lockas av något av det vi skriver om Livstidscirkeln, Circle Way Camp eller kvinnocirkeln – fundera då på vad du gör 8-12 juli 2013. Är du kanske på Mundekulla och tar del av Medicine Storys och Ellikas vishet och värme? Det är vi och våra familjer!

Vi funderar också på att hjälpa igång samtalscirklar så att flera kan få tillgång till denna härliga tankeventil i vardagen. Och så hoppas vi kunna styra mot än mer av Livstids andemening i det som räknas som våra yrkesliv. Maria vill kombinera tidigare erfarenheter med nya klokheter från kursen i motiverande samtal, Sara jobbar för ett mer kommunikativt ledarskap på sin arbetsplats. Ständigt söker vi sammanhang - på var sitt håll och tillsammans - där vi får jobba ihop om det som Livstid står för.

För tredje året i rad har vi nu haft nöjet att dela våra betraktelser med er i en julkalender – mest Maria det här året, så att Sara har fått lite spikat på carportbygget därhemma. Och till hösten är det fem år sedan alltihop började med vår Livstidsfest. Det kan vara värt att fira, tänker vi. Exakt hur får vi återkomma till när jul och nyår är avfirade. Något måste vi ju ha kvar att fundera på då också.

Nu vill vi önska allt gott till er alla. I jul- och nyårshelgen, visst, men inte minst i alla vanliga veckor och dagar som fyller 2013. Tänk om vi lyckas göra något litet bra av varje vardag, så många glädjestunder det kan bli!

Allt gott!

4 kommentarer:

KaosJenny sa...

Underbara ni! God fortsättning på er... Kram

Camilla sa...

Nu har jag äntligen haft "tid" att läsa kalendern, och det var en väldigt trevlig och inspirerande läsning! Hoppas verkligen att ni fortsätter i samma anda! Gott nytt år!

Malena Johansson sa...

Ja tack, gärna hjälp med att starta samtalscirkel i Diö!

Maria sa...

Tack härliga ni! Vi kommer gärna till Diö Malena! Hör av dig till oss på Facebook eller mejl (hej@livstid.nu)! Kram/Maria och Sara