fredag 7 september 2012

Resan del 1: Själva resehandboken


Jo, jag gjorde den där Resan som jag skrev om i våras. Tre-fyra timmar i Resanterapeuten Silva Hornborgs milda grepp – på skärtorsdagen som ju är en lämplig dag för magiska resor. En tanke med att pröva den här metoden var att försöka smita förbi grindvakten intellektet och kanske få möta känslor öga mot öga. Filtrera, sortera och analysera lite mindre, och istället hitta direkt fram till en eller flera känslomässiga triggerpunkter.

Om Resan-metoden:
Resan är ”uppfunnen” av den amerikanska alternativterapeuten Brandon Bays. Metoden är inspirerad av neurolingvistisk programmering (NLP), som i sin tur har inslag av hypnos och visualiseringstekniker. Tanken med Resan är att färdas genom olika känslolager och hitta tillbaka till minnen som har skapat blockeringar och destruktiva mönster hos den som bär dem. Genom att möta minnena och aktörerna i dem, genom bilder och  känslomässig närvaro, kan man lösa upp de där mönstren som stelnat och blivit kvar långt efter att situationen har försvunnit – ungefär som när ett knippe muskelfibrer förblir spända långt efter det stora krafttaget.

Jag tycker det känns extra sympatiskt att kunskapen om Resan-metoden förmedlas 1) genom Brandon Bays bok – inklusive ”manus” och goda råd för den som vill pröva på egen hand, 2) genom tvådagarsseminarier till helt rimliga priser, det närmaste i Mora den 6-7 oktober 2012 eller för den som så vill 3) genom att man anlitar en Resanterapeut. Även om flera Resan-sessioner i rad säkert kan ge nya dimensioner så står varje session för sig själv. Metoden är alltså inte kopplad till något ekonomiskt eller sektliknande pyramidspel. 

Mer om min egen Resa i nästa inlägg!

Inga kommentarer: