måndag 20 januari 2014

Stjärnorna i Hovmantorp

Idag är jag tacksam över att ha fått vara med om Livstids första homeparty à la cirkelsamtal. Ni som gillar Stjärnorna på slottet hade känt er som hemma. Skrattat, torkat en tår, fascinerats och förundrats. 
Så mycket liv, erfarenheter och klokskap man kan hitta i ett helt vanligt vardagsrum i Hovmantorp! Och värme. Och humor. Vi, Maria och jag, stod för en inspirationspuff i början, lite introduktion i den superenkla samtalstekniken och tidtagning med mobiltimer vid samtalen i slutet.

Tänk så lite som behövs för att ett i allra högsta grad självgående och kapabelt sällskap, som känt varann länge, ska hitta lite nya infallsvinklar till varandra. Och, i det här fallet: bestämma sig för att testa formen igen med jämna mellanrum.

Maria och jag åkte hemåt i januarikvällen uppfyllda av allt det här. Och jag tror vi kommer att göra det igen, från andra vardagsrum. Till skillnad från vissa superkockars och Kirchsteiger-filurers kreationer så är det här något som blir bättre hemma än på TV. All heder åt Malena Ernman, Lasse Åberg & co, men att sitta rörd och förundrad över sina vänners tankar och upplevelser är ändå snäppet närmare själva livet.

Livstid rekommenderar: Do try this at home!

Inga kommentarer: